Vandaag GRATIS verzending naar NL & BE
Vandaag GRATIS verzending naar NL & BE

Misdaden in de buurt

Misdaden in de buurt

Naast het belang van jouw eigen veiligheid, spelen particuliere camera’s steeds vaker een rol bij het oplossen van misdaden in de buurt. Kan jij daar ook aan bijdragen?

Privé camerabeelden waren belangrijk bij de opsporing van een kinderlokker die in 2017 een jongetje misbruikte. De pedofiel werd herkend, gearresteerd en veroordeeld. Ook bij de gewelddadige verkrachting van een studente in Rotterdam, die in de zomer van 2018 door haar aanvaller bijna werd gewurgd met een kettingslot, speelden camerabeelden van particulieren een sleutelrol.

1 op 6 camera’s aangemeld
Bij de politie zijn in totaal zo’n 230.000 particuliere camera’s aangemeld. Dat is mooi, zou je denken, maar er zijn in Nederland maar liefst zes keer zoveel camera’s actief: zo’n 1,5 miljoen.

Hoe het werkt
Als je jouw camera aanmeldt, heeft de politie dan direct toegang tot de beelden? Nee, maar de politie kan wel contact met je opnemen als jouw camera mogelijk bewijsmateriaal heeft verzameld.

Informatie en aanmelden
Wil jij ook bijdragen aan de veiligheid in jouw buurt? Lees meer informatie en meld jouw camera, als je dat wilt, aan op Camera in Beeld. Jij kan bijdragen aan de oplossing van misdaden.