Vandaag GRATIS verzending naar NL & BE
Vandaag GRATIS verzending naar NL & BE

Veilige woonomgeving

Veilige woonomgeving

Heb je een beveiligingscamera in huis? Dan heb je de belangrijkste stap richting een veilige woonomgeving gezet. Maar hoe profiteer je nu optimaal van jouw camera? Ik geef je 5 handige tips.

TIP 1: Deurstickers
We zeggen het vaker: camerabewaking is niet alleen nuttig om bewijs te verzamelen, het werkt ook ter preventie. Maak duidelijk zichtbaar dat er in of rond de woning camerabewaking aanwezig is. Informatiestickers, bijvoorbeeld bij de voordeur, zijn hier nuttig voor. Deze bestel je gemakkelijk online.

TIP 2: Plaats camera’s in de hoek van een ruimte
Wanneer een inbreker eenmaal binnen is en een camera tegenkomt, zal diegene zijn/haar best doen om de camera onklaar te maken. Door jouw camera in de hoek van de kamer te plaatsen, kan de inbreker deze niet benaderen vanuit de dode hoek. Dit betekent dat de inbreker hoe dan ook gefilmd wordt.

TIP 3: Plaats de camera niet te hoog
Hoe hoger je de camera plaatst, hoe meer deze van boven filmt. Dit verkleint de kans op identificatie van de indringer. Probeer een middenweg te vinden, want je wilt ook niet dat de inbreker de camera gemakkelijk ziet en uitschakelt.

TIP 4: Film waardevolle spullen
Sieraden, tv, laptops: hier is de inbreker naar op zoek. Breng deze spullen in het vizier van jouw camera om zo ultieme bewijslast te verzamelen.

TIP 5: Houd rekening met lichtinval
Controleer de beelden die overdag en ’s nachts gemaakt worden. Een felle lamp of  lichtinval kan het beeld grotendeels onduidelijk maken. Zonde!

Vrijblijvend advies
Heb je een camera aangeschaft, of twijfel je over de aanschaf ervan? Stuur ons een bericht naar 
info@wifi-camera.nl en we geven je graag vrijblijvend advies over het optimaal gebruiken van jouw beveiligingscamera.